Συχνές ερωτήσεις (FAQS) Pockee

08/10/2014

1. Τι είναι το Pockee;

Το Pockee είναι μια δωρεάν mobile εφαρμογή για Android και iOS, που θα γίνει ο καλύτερος σας σύμμαχος για έξυπνες αγορές στο σούπερ μάρκετ.

  • Βρείτε τις πιο συμφέρουσες προσφορές σούπερ μάρκετ
  • Ανακαλύψτε προϊόντα με αποκλειστικές Pockee επιστροφές
  • Δημιουργήστε τη λίστα αγορών σας και ενημερωθείτε απευθείας για το εκτιμώμενο κέρδος των αγορών
  • Αφού ψωνίσετε, καταχωρείστε την απόδειξη σας στο Pockee
  • Τα χρήματα των pockee επιστροφών, τοποθετούνται στο Pockee πορτοφόλι σας για να επιλέξετε πως θα τα λάβετε.

Τα χρήματα μπορείτε να τα λάβετε στον τραπεζικό ή PayPal λογαριασμό σας ή να πραγματοποιήσετε μία δωρεά στο Χαμόγελο του Παιδιού.

 

2. Τι πρέπει να κάνω για να λάβω επιστροφή χρημάτων από τα προϊόντα που βλέπω στο Pockee;

Αρχικά, χρειάζεται να κάνετε σύνδεση στο Pockee, είτε κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σας είτε κάνοντας εγγραφή στο site. Εκεί σας περιμένουν όλα τα προϊόντα για τα οποία μπορείτε να λάβετε pockee επιστροφή. Για να λάβετε την επιστροφή που αναγράφεται σε κάθε προϊόν, αρκεί να κάνετε τα ψώνια σας στο supermarket, όπως κάθε φορά. Αφού ολοκληρώσετε τα ψώνια σας και πληρώσετε στο ταμείο, ήρθε η ώρα του Pockee! Είτε μέσα από το κινητό σας είτε από το site, καταχωρείτε τα στοιχεία της απόδειξης που σας ζητάμε. Εμείς επεξεργαζόμαστε τη συναλλαγή και σε έως 7 ημέρες εντοπίζουμε τα προϊόντα με Pockee επιστροφές που αγοράσατε και επιστρέφουμε στον τραπεζικό ή PayPal λογαριασμό σας, την αξία των προσφορών.

 

3. Τι σημαίνουν οι ενδείξεις «Πληρώνεις» και «Επιστροφή» που εμφανίζονται κάτω από κάθε προϊόν;

Η πληροφορία «Πληρώνεις» αφορά την τιμή του προϊόντος στο κατάστημα που έχεις επιλέξει. Εάν δίπλα στην τιμή υπάρχει αστερίσκος (*) απεικονίζεται η μέση τιμή του προϊόντος. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του προϊόντος στο ράφι του σούπερ μάρκετ,  μπορεί να διαφέρει από την αναγραφόμενη. Εφόσον τρέχει κάποια προσφορά στο κατάστημα, η τελική τιμή του προϊόντος μετά την έκπτωση, απεικονίζεται με κόκκινα γράμματα δίπλα στην αρχική τιμή. Σημειώνεται ότι, οι τιμές μπορεί να διαφέρουν από την τιμή που θα βρεις στο κατάστημα.

Η πληροφορία «Επιστροφή» αναφέρεται στην αξία που θα επιστραφεί στο Pockee πορτοφόλι σου, εφόσον αγοράσεις το προϊόν και καταχωρήσεις την απόδειξή σου στην πλατφόρμα του Pockee. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια Pockee επιστροφή για το προϊόν, στο πεδίο «Επιστροφή» υπάρχουν δύο παύλες (--).

 

4. Μπορώ να επωφεληθώ και από την προσφορά του καταστήματος και από την επιστροφή του Pockee;

Αυτό εξαρτάται από το εκάστοτε προϊόν. Εάν σε κάποιο προϊόν αναφέρεται και μειωμένη τιμή από το κατάστημα και pockee επιστροφή, μπορείς να επωφεληθείς και από τις 2 προσφορές.

Στην περίπτωση των προϊόντων για τα οποία δεν μπορείτε να λάβετε διπλή προσφορά, το Pockee θα σας ενημερώσει για τη διαθέσιμη προσφορά καταστήματος.

Εάν χρησιμοποιείτε το site του Pockee, διαβάστε την περιγραφή του προϊόντος ώστε να ενημερωθείτε για τις Pockee επιστροφές που δεν ισχύουν συνδυαστικά με προσφορές καταστήματος.

 

5. Κάθε πότε ανανεώνονται οι Pockee επιστροφές;

Τα προϊόντα με Pockee επιστροφές ανανεώνονται κυρίως ανά μήνα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ο κανόνας. Νέες προσθήκες μπορεί να γίνουν και μέσα στο μήνα. Πατώντας σε μια προσφορά μπορείτε να δείτε την ημερομηνία λήξης της, ώστε να οργανώσετε καλύτερα τα ψώνια σας.

 

6. Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των προϊόντων για τα οποία μπορώ να λάβω pockee επιστροφή;

Πατώντας σε κάθε pockee επιστροφή μπορείτε να ενημερωθείτε για τα διαθέσιμα προϊόντα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Τα διαθέσιμα προϊόντα ανά προσφορά αφορούν διάστημα μιας εβδομάδας, δηλαδή αφορούν τις αγορές σας από Δευτέρα έως και Κυριακή.

 

7. Μπορώ να κάνω τη διαδικασία καταχώρησης της απόδειξης από το σπίτι μου;
Φυσικά. Τη διαδικασία καταχώρησης της απόδειξης των αγορών σας, μπορείτε να την κάνετε από όπου θέλετε (αρκεί να έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ).

 

8. Μέχρι πότε μπορώ να καταχωρήσω μια απόδειξη αγοράς μου;
Η καταχώρηση της απόδειξης στο Pockee, θα πρέπει να γίνεται σε έως και 7 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς σας.

 

9. Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αποδείξεων που μπορώ να καταχωρήσω κάθε μέρα;

Ναι. Μπορείτε να καταχωρήσετε έως και 3 αποδείξεις στη διάρκεια μίας ημέρας.

 

10. Γιατί μου ζητάτε να εισάγω στοιχεία από την απόδειξη αγοράς;
Η εισαγωγή των στοιχείων της απόδειξης αγοράς απαιτείται ώστε να εξακριβώνεται ότι έχει πραγματοποιηθεί η αγορά συγκεκριμένων προϊόντων και στην συνέχεια να αποδίδεται το χρηματικό ποσό σε εσάς.

 

11. Ποια στοιχεία της απόδειξης πρέπει να εισάγω;

Τα στοιχεία που χρειάζεται να καταχωρήσετε είναι τα εξής:
1. Κατάστημα
2. Αριθμός ταμείου
3. Αριθμός απόδειξης
4. Ημερομηνία αγοράς

 

12. Χρειάζεται να έχω πρόσβαση στο internet για να ολοκληρώσω τη διαδικασία καταχώρησης;
Προκειμένου να ολοκληρώσετε τη διαδικασία καταχώρησης της απόδειξής σας, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο internet είτε μέσω wifi είτε μέσω δεδομένων. Η κατανάλωση των δεδομένων από τη χρήση του Pockee είναι ελάχιστη.

 

13. Γιατί δεν παίρνω την έκπτωση απευθείας στο ταμείο;

Οι εκπτώσεις που λαμβάνετε μέσω του Pockee είναι προσωποποιημένες και αφορούν αποκλειστικά τους Pockee χρήστες. Επομένως, η διαδικασία απόδοσης της επιστροφής μετρητών γίνεται εξολοκλήρου από την πλατφόρμα του Pockee. Η αξία των χρημάτων συγκεντρώνεται στο Pockee πορτοφόλι σου ώστε να τα λάβεις με έναν από τους διαθέσιμους τρόπους:

  • Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό σας
  • Κατάθεση στον PayPal λογαριασμό σας
  • Δωρεά στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

14. Πώς & πότε γίνεται η κατάθεση στο λογαριασμό μου;

Η κατάθεση των χρημάτων από τις Pockee επιστροφές, γίνεται την ημέρα επιβεβαίωσης των αγορών σας. Συγκεκριμένα πραγματοποιείτε σε έως και 7 ημέρες από την ημέρα καταχώρησης της απόδειξης σας. Η επιστροφή των χρημάτων που δικαιούστε γίνεται με πίστωση στον τραπεζικό ή PayPal λογαριασμό σας. Αυτή η απόφαση εξαρτάται από εσάς. Μπορείτε να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο κατάθεση πηγαίνοντας στο Προφίλ σας και επιλέγοντας «Επεξεργασία λογαριασμού». Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συμπληρώσετε τα παραπάνω σε δεύτερο χρόνο, μετά την πρώτη χρήση της εφαρμογής.

 

15. Μπορώ να βάλω τα ίδια στοιχεία κατάθεσης (Τραπεζικός Λογαριασμός ή PayPal email) με κάποιον άλλο χρήστη του Pockee;

Έως και 2 χρήστες του Pockee μπορούν να έχουν κοινά στοιχεία κατάθεσης.

 

16. Είναι τα στοιχεία του λογαριασμού τραπέζης/ Paypal ασφαλή; Έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό μου;

Ο τραπεζικός σας λογαριασμός ζητείται για την κατάθεση της αξίας των εκπτώσεων. Κανένα «ευαίσθητο» προσωπικό δεδομένο δεν αποθηκεύεται στο κινητό σας τηλέφωνο. Τα στοιχεία του λογαριασμού σας είναι αποθηκευμένα σε κεντρικούς servers της εφαρμογής, κρυπτογραφημένα και με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας, προσβάσιμα μόνο κατά τη διαδικασία της κατάθεσης των εκπτώσεών σας. Για αυτόν το λόγο πάντοτε στο κινητό σας θα βλέπετε μόνο τα 4 τελευταία ψηφία του λογαριασμού με την μορφή ****1234 και όχι το πλήρες νούμερο. Γενικά να γνωρίζετε ότι το μόνο που μπορεί να σας συμβεί παρέχοντας τον τραπεζικό σας λογαριασμό, είναι να λάβετε κατάθεση χρημάτων. Το ίδιο ισχύει και για το λογαριασμό PayPal, όπου το μόνο που χρειάζεται να συμπληρώσετε είναι το email σας.

 

17. Θα πρέπει να ενεργοποιήσω τις «Υπηρεσίες θέσης» στο κινητού μου;

Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών θέσης δεν είναι απαραίτητες. Εάν τις ενεργοποιήσετε, το Pockee θα σας εμφανίσει τα κοντινότερα σε εσάς καταστήματα, ώστε να επιλέξετε αυτό που κάνατε τις αγορές σας. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση του καταστήματος που κάνατε τις αγορές σας. Ακόμα, μπορείτε να ενημερωθείτε για νέες συμφέρουσες προσφορές, την ώρα που σας ενδιαφέρει.

 

 

18. Ισχύει η Pockee επιστροφή σε περίπτωση που οι αγορές γίνονται με τιμολόγιο;

Οι εκπτώσεις που προφέρει το Pockee αφορούν καταναλωτές λιανικής και όχι επαγγελματίες. Για το λόγο αυτό, οι προσφορές Pockee δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που οι αγορές γίνουν με τιμολόγιο.

 

19. Πως μπορώ να ελέγχω την κατάσταση των συναλλαγών που έχω πραγματοποιήσει έως τώρα;

Μπορείτε να ελέγχετε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση των συναλλαγών σας είτε από το κινητό είτε από τον υπολογιστή σας. Απλά μεταβείτε στο Pockee πορτοφόλι σας και επιλέξτε «Ιστορικό Αποδείξεων». Εκεί θα βρείτε 4 κατηγορίες συναλλαγών:
Επιβεβαιωμένες: Συναλλαγές που έχουν πληρωθεί ή είναι προς πληρωμή
Τις επεξεργαζόμαστε: Συναλλαγές που βρίσκονται στο στάδιο της επιβεβαίωσης. Εάν επιθυμείς μπορείς να κάνεις αλλαγή στα στοιχεία της συγκεκριμένης συναλλαγής.
Έκανες λάθος – Διόρθωσε: Συναλλαγές για τις οποίες δεν βρέθηκε κάποια προσφορά και πρέπει να διορθωθούν τα στοιχεία της απόδειξης. Μερικές ημέρες αφότου έχεις ολοκληρώσεις τις αλλαγές, θα σε ενημερώσουμε για τη νέα κατάσταση.
Ακυρωμένες:  Συναλλαγές που δεν διορθώθηκαν για 10 ημέρες και ακυρώθηκαν
Μπορώ να αξιοποιήσω μια απόδειξη με διαφορετικούς Pockee λογαριασμούς;
Κάθε απόδειξη μπορεί να καταχωρηθεί αποκλειστικά από έναν Pockee χρήστη.

 

20. Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που λάβω μήνυμα ότι δεν βρέθηκε κάποια Pockee προσφορά στην απόδειξη που καταχώρησα;

Αρχικά, μπορείτε να πάτε στο Pockee Πορτοφόλι > Ιστορικό Αποδείξεων και να επιλέξετε «Έκανες λάθος – Διόρθωσε». Εκεί ελέγξτε συμβουλευόμενος την απόδειξη αγοράς σας ότι έχετε καταχωρήσει σωστά τα στοιχεία. Εάν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσκολία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


21. Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας εάν έχω κάποιο πρόβλημα;
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας τηλεφωνικά καλώντας στο 2103007070, στέλνοντας email στο support@pockee.com, ή στέλνοντας μήνυμα στο live chat της εφαρμογής ή του site. Θα υπάρχει πάντα κάποιος να σας απαντήσει καθημερινά 9.00-21.00 και Σάββατο 10.00-18.00.

 

22. Ισχύουν οι προσφορές Pockee για πολυσυσκευασίες προϊόντων;
Οι προσφορές που διατίθενται μέσω του Pockee έχουν συγκεκριμένη περιγραφή. Αν λοιπόν δεν αναφέρεται σε αυτή, ότι η έκπτωση ισχύει για προϊόντα πολυσυσκευασίας, τότε οι όποιες συναλλαγές περιλαμβάνουν τα τελευταία, θεωρούνται άκυρες.

 

23. Μπορώ να λάβω Pockee επιστροφή συνδυαστικά με χάρτινα κουπόνια;

Τα χάρτινα κουπόνια δε λειτουργούν συνδυαστικά με το Pockee, που σημαίνει ότι σε περίπτωση χρήση τους, δεν μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τα προνόμια που σου προφέρει το Pockee.

 

24. Πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι ένα προϊόν έχει προσφορά στο κατάστημα ή Pockee επιστροφή;

Μπορείτε να ελέγξετε εάν για κάποιο προϊόν υπάρχει κάποια προσφορά, αναζητώντας το προϊόν που σας ενδιαφέρει μέσα από την εφαρμογή. Γράψτε στο πεδίο που βρίσκεται στο πάνω μέρος της αρχικής οθόνης και της οθόνη των κατηγοριών, την περιγραφή του ή σκάναρε το barcode του, για να ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες προσφορές.

 

25. Υπάρχει περιορισμός στον τρόπο που μπορώ να πληρώσω στο super market;

Κανένας απολύτως! Μπορείτε να πληρώσετε στο ταμείο είτε με μετρητά, είτε με τη χρήση κάρτας (χρεωστικής, πιστωτικής κ.ο.κ.), μιας και το μόνο που χρειάζεσαι για το Pockee είναι η απόδειξη λιανικής.

 

26. Τι πρέπει να κάνω για να επωφεληθώ των αποκλειστικών προσφορών COSMOTE DEALSforYOU; 

Είτε κατά την εγγραφή σας, είτε σε δεύτερο χρόνο από το ειδικό εικονίδιο που εμφανίζεται στο Προφίλ σας, μπορείτε να συμπληρώσετε στο λογαριασμό σας τον COSMOTE DEALS for YOU κωδικό σας. Για να το αποκτήσετε τον κωδικό απλώς στείλτε κενό SMS στο 19019 από το COSMOTE κινητό σας ή καλέστε στο 13019 από το COSMOTE σταθερό σας ή αποκτήστε τον online στο cosmote.gr (χρέωση 0,50€/κωδικό). Μόλις συμπληρώσετε τον κωδικό στο Pockee αυτομάτως θα μπορείτε να δείτε όλες τις επιπλέον προσφορές που σας αναλογούν. 

Κάνε εγγραφή στο Pockee και κέρδισε περισσότερα!


Κατέβασε το app στο κινητό σου


ή κάνε δωρεάν εγγραφή εδώ

Εγγραφή δωρεάν